Nyári Munka Amerikába

Nyári Munka Amerikába

Tábori lehetőségeink, a nyári időszakra.

Nyári lehetőségek, sokszínű élményekkel, és egy biztosan előre számolható kereseti lehetőséggel.  Vallásos családok gyermekeinek táboroztatása történik évről évre New York államában, közel a Pennsylvániai-hegyekben.

A legelső ilyen jellegű nyári iskolatábor, 1947-ben lett megalapítva, és azóta folyamatosan, megállás nélkül bővült ezeknek a kiszélesítése, és megnyitása. Egészen a 2000-es évek végéig, amikor elégnek bizonyultak, az immár 200 gyermektábor, szétszórva a hegyvidékes, erdős New York városától átlagosan 170-250 km távolságban lévő térségben. Átlagosan mondhatjuk, hogy férőhelyeik számát tekintve 500 fő-től egészen az 1500 főt meghaladó nyári táborokon át elég vegyessé válik a kép.
Ezek közt megoszlanak a nemek is, vannak csakis lány, csakis fiú, néhol vegyes koedukáltak.
Az életkor is változó, az alsó tagozatos diákoktól, egészen a gimnazista életkorban lévőkig minden gyermek megtalálható, akik mellett tanárok, táborvezetők, és komplett családok is szoktak a hegyekbe utazni.
A táboroknak saját történeteik, arculataik vannak, amelyek be vannak építve annak mindennapos programjaiban.
Ezekben a táborokban van lehetőség nyári kiutazásra , ami időszakosan egészem május utolsó hetével kezdődően, augusztus utolsó hetéig, egyes esetekben akár szeptember legelső hetéig tart.
A tevékenységi körök, és az ide várt személyek képe is vegyes.
Nőket, és férfiakat is egyaránt várnak, mindenkit természetesen különböző fázisokra.

Maga az ellátni kívánt feladatok, a tábor mindenfajta életviteli szükségleteiből adódnak. Ez lehet konyhai kisegítői tevékenység, fűnyírás, karbantartás, festés, takarítás, szemétszedés stb....
Természetesen a lány és fiú táborokban, ellenkező nemű személyzet az nem megszokott.

A fizetés ez esetben fixen előre kalkulálható, ami heti 6 nap mellett, 1 nap szabadnappal, 500 illetve 550 usd/hét között mozog.

Az étkezés, és a lakás teljes mértékben a tábort terheli, ugyanis a személyzet a konyhán étkezik ingyen, illetve a szállás is ingyenes, a tábor területén.

A szállás, és a körülmények ódon, dohos, sokszor elhasznált és régi. Ez esetben ez nem is mondható meglepőnek, hiszen ahogy feljebb le lett legyezve, ezek a táborok már több mint 50 évvel ezelőtt épültek. Azonban ezeken végeztek felújításokat, de az idő vasfoga így is megteszi, és láttatja hatásait, ugyanis ezekben a házakban, helységekben az évnek egyetlen 2 és fél hónapos szakaszában laknak.
A maradék 10 hónapon át üresen állnak, kitéve a természet, és az időjárás viszontagságainak.
tábor nyitása előtti időpontokban mennek fel a kiszolgáló személyzet tagjai, és ők takarítják ki, illetve nyitják ki a házakat.
Ezek a házak sok esetben könnyű szerkezetre épültek, vagy éppen lakókocsik.

Mindazonáltal nagy előny, a fixen előre számolható összeg, az étkezés és szállás nem fizetése miatt. A kiutazás előtt személyes találkozó, konzultáció elengedhetetlen.

A kiutazás költsége önköltséges, amit csak a repjegy ára foglal magában. Ezek mellet, mindennemű ügyintézés minket terhel.
Az utazás előtt, személyes konzultáció elengedhetetlen!